Pravno obvestilo o piškotih

Pravno obvestilo o piškotih

Upravljanje vaših nastavitev za piškotke

Nekatere funkcije na tem spletišču uporabljajo piškotke, ki se le z vašim soglasjem shranijo na vaši napravi in uporabljajo. To orodje vam omogoča nadzor nad tem, ali jih želite sprejeti ali zavrniti. Če želite kadar koli spremeniti svojo izbiro, to lahko vedno naknadno storite na tej strani.

• Analitični piškotki nam pomagajo stalno izboljševati vašo izkušnjo na naših spletiščih.
Dovoli / Zavrni

Pravno obvestilo o piškotkih

MZK Elektro d.o.o. (v nadaljevanju MZK Elektro) je zavezana k varovanju vaše zasebnosti. Naš pristop k ohranjanju zasebnosti je tak, da vam zagotavljamo jasne informacije o naših postopkih ravnanja s podatki. Zato bomo skušali uporabiti čim manj pravnih in tehničnih izrazov.
Pravilnik o piškotkih razloži, kaj so piškotki, katere vrste piškotkov se lahko naložijo na vašo napravo, ko obiščete naše spletišče in kako jih uporabljamo.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se pošljejo na vaš spletni brskalnik ali v spomin vaše naprave ali se do njih dostopa. Piškotek običajno vsebuje ime domene (internetno lokacijo) iz katere piškotek izvira, »življenjsko dobo« piškotka (npr. kdaj poteče) in naključno generirano edinstveno številko ali podobno identifikacijsko oznako. Piškotek lahko vsebuje tudi podatke o vaši napravi, na primer nastavitve uporabnika, zgodovino brskanja in vaše aktivnosti med uporabo storitev.

Ali obstajajo različne vrste piškotkov?

Lastni piškotki in piškotki tretjih oseb:

Obstajajo lastni piškotki in piškotki tretjih oseb. Lastne piškotke na vašo napravo naložimo mi. Lastne piškotke na primer uporabljamo za to, da prilagodimo naše spletno mesto vašim prednostnim nastavitvam jezika in da lažje razumemo vašo uporabo našega spletišča. Piškotke tretjih oseb na vašo napravo naložijo naši partnerji in ponudniki storitev. Piškotke tretjih oseb na primer uporabljamo za merjenje števila uporabnikov našega spletišča in da vam omogočimo deljenje vsebin preko platform družbenih omrežij.

Piškotki seje in trajni piškotki:

Obstajajo piškotki seje in trajni piškotki. Piškotki seje se ohranijo le dokler ne zaprete brskalnika. Piškotke seje uporabljamo iz različnih razlogov, vključno s tem, da izvemo več o vaši uporabi našega spletišča med eno sejo brskanja in da vam pomagamo pri bolj učinkoviti rabi našega spletišča. Trajni piškotki imajo daljšo življenjsko dobo in se ne izbrišejo avtomatsko, ko zaprete brskalnik. Te vrste piškotkov se uporabljajo predvsem, da se hitreje prijavite na naše spletišče, in za namene analiziranja.

Za kaj uporabljamo piškotke?

Kot večina ponudnikov spletnih storitev uporabljamo piškotke da zagotavljamo, zavarujemo in izboljšujemo naše storitve, vključno s tem, da si zapomnimo vaše prednostne nastavitve, vas prepoznamo, ko obiščete naše spletišče in osebno prilagodimo oglase vašim interesom. Za te namene povezujemo podatke, ki jih prejmemo preko piškotkov, z drugimi osebnimi podatki, ki jih imamo o vas. Ko obiščete naše spletišče, se na vaši napravi lahko nastavijo nekatere ali vse vrste piškotkov.

Obvezni piškotki spletišča Ti piškotki so nujno potrebni za zagotavljanje storitev na našem spletišču
Analitični piškotki Ti piškotki nam pomagajo ugotoviti, na kakšen način se naše spletišče uporablja in kako učinkovite so tržne kampanje ter nam hkrati pomagajo prilagoditi in izboljšati naša spletišča za vas.
Oglaševalski piškotki Ti piškotki se uporabljajo za oglaševanje in prilagajanje oglasnih sporočil, da bolj ustrezajo vam. Njihova funkcija je npr. preprečevati, da bi se vam ves čas prikazoval isti oglas, zagotoviti, da so oglasi ustrezno prikazani, izbirati oglase na podlagi vaši interesov in meriti število prikazanih oglasov in njihovo učinkovitost, na primer koliko oseb je kliknilo na določen oglas.
Piškotki družbenih omrežij Ti piškotki se uporabljajo za to, da omogočajo deljenje spletnih strani in vsebin, ki vas zanimajo na našem spletišču, preko družbenih omrežij tretjih oseb ali drugih spletišč. Ti piškotki se tudi lahko uporabljajo za namene oglaševanja.

Kako lahko nadzirate piškotke?

Na voljo vam je več različnih možnosti za upravljanje piškotkov. Zapomnite si, da vse vaše spremembe pri nastavitvah piškotkov vplivajo na to, da je lahko brskanje po našem spletišču za vas manj učinkovito in privlačno. V nekaterih primerih lahko celo ne morete več uporabljati nekaterih ali vseh delov našega spletišča.

Orodja v tem Pravilniku o piškotkih
Kadar koli lahko nastavite ali spremenite vaše nastavitve piškotkov tako, da uporabite naše orodje za upravljanje prednostnih nastavitev za piškotke.

Nadzor brskalnika in naprav
Nekateri spletni brskalniki omogočajo nastavitve, ki vam omogočajo nadzor nad piškotki in njihovo zavrnitev ali pa vas opozorijo, da je bil na vaš računalnik naložen piškotek. Postopek upravljanja piškotkov se nekoliko razlikuje za vsak spletni brskalnik. Posamezne korake lahko preverite v meniju pomoč vašega brskalnika.
Prav tako lahko ponastavite identifikatorje naprave, tako da aktivirate ustrezne nastavitve na vaši mobilni napravi. Postopek upravljanja identifikatorjev naprave se nekoliko razlikuje pri vsaki napravi. Posamezne korake lahko preverite v meniju pomoč ali nastavitve vaše naprave

Orodja za interesno usmerjeno oglaševanje
Lahko se odjavite od prikazovanja interesno usmerjenih oglasov sodelujočih podjetij preko Zveze za digitalno oglaševanje (Digital Advertising Alliance), Zveze za interaktivno digitalno oglaševanje (Interactive Digital Advertising Alliance) ali Appchoices (le za aplikacije). Vendar pa odjava ne pomeni, da ne boste videli oglasov – pomeni le, da ne boste prejemali osebno prilagojenih oglasov s strani podjetij, ki sodelujejo v programu odjave. Če boste izbrisali piškotke na vaši napravi po tem, ko ste se odjavili od prejemanja interesno usmerjenega oglaševanja, so boste morali nato ponovno odjaviti.

Piškotki Google™

Google se želi prepričati, da poznate Googlovo tehnologijo za zbiranje podatkov.

Piškotki API Google™ zemljevidov
Nekatere funkcije našega spletišča in nekatere MZK Elektro storitve so odvisne od uporabe piškotkov API Google™ zemljevidov. Ti piškotki bodo shranjeni na vaši napravi. Google™ upravlja s podatki in vašimi izbirami piškotkov API Google™ zemljevidov preko vmesnika, ki je neodvisen od vašega brskalnika. Za več informacij si oglejte https://www.google.com/policies/technologies/cookies/.

Google Analytics
Uporabljamo Google Analytics, ki je storitev Google, ki uporablja piškotke in druge tehnologije za zbiranje podatkov, da zbiramo podatke o vaši uporabi spletišča in storitev za ugotavljanje trendov uporabe spletišča.
Iz storitve Google Analytics se odjavite na www.google.com/settings/ads ali tako, da si naložite brskalnik za odjavo iz storitve Google Analytics na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Kako stopiti v stik z nami:

Če imate vprašanja o tem Pravilniku o piškotkih, lahko stopite v stik z nami:
Preko e-naslova: benjamin.jerebic@mzkelektro.si
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov: Benjamin Jerebic